16. okt. 2009

Kattepine

Man må stadig ta vanskelige avgjørelser. Selv om man ikke har lyst. I det siste har det åpenbart seg problem angående Shadow og hans uteliv. Har med fortvilelse registrert at allmenntilstanden hans har svinget opp og ned og jeg har lenge hatt mistanke om at han finner gurg og rask ute som han spiser - den typen mat nyrene hans ikke har godt av. Jeg mener dette kan være årsaken til hans variable dagsform.


Han har de siste 9-10 månedene stått på en nyrediett som har hatt positiv virkning på nyrene hans, i den forstand at han ikke har blitt verre. Denne dietten, som er både kostbar og helt avgjørende for at han skal ha det bra, blir litt meningsløs og bortkastet når han spiser "junkfood" utendørs. Svaret virker enkelt, men har for meg likevel vært et dilemma. Han trives så godt ute, og å holde en utekatt inne kan i visse tilfeller grense til dyreplageri. Akkurat dét kommer helt an på katten...


I samråd med Shadow's veterinær er det avgjort at Shadow skal bli innekatt. Dette vil sansynligvis både forlenge livet hans og forhindre at han spiser ting som er årsaken til at han blir i dårlig form. I første omgang tar vi en testperiode og så får man vente og se om han vil tilpasse seg livet som innekatt, eller vantrives så fælt at jeg ikke har hjerte til å holde ham inne.
Livskvalitet og trivsel er det viktigste.

Ingen kommentarer: